Щетите от войната в Украйна надхвърлят 100 милиарда долара

0
Войната е довела до пълно закриване на половината от украинския бизнес, докато другата половина работи доста под капацитета си
Войната е довела до пълно закриване на половината от украинския бизнес, докато другата половина работи доста под капацитета си

Нахлуващите руски сили досега са унищожили инфраструктура, сгради и други физически активи на стойност най-малко 100 милиарда долара

Това каза главният икономически съветник на украинското правителство Олег Устенко, цитиран от Ройтерс и Франс прес, на онлайн събитие, организирано от Института за международна икономика "Питърсън" (Peterson Institute of International Economics).

Войната е довела до пълно закриване на половината от украинския бизнес, докато другата половина работи доста под капацитета си, каза Устенко.

Въпреки това той смята, че украинската финансова система се справя доста добре "предвид настоящите обстоятелства". Устенко изтъкна "повече или по-малко стабилния обменен курс" на украинската гривня.

Съветникът на президентът Володимир Зеленски посочи, че Украйна преживява "истинска катастрофа", която е "по-сериозна, отколкото някой от нас може да си представи".

Той също така напомни за важната реконструкция, която предстои, тъй като в страната са разрушени пътища, мостове и болници.

Международната общност вече се мобилизира, за да помогне на Украйна.

МВФ одобри спешна помощ в размер на 1,4 милиарда долара за Киев и обеща да помогне в усилията за възстановяване, когато войната приключи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари