Ще ремонтират пътя Русе – Кубрат и Бяла – Попово

2
Предстоят ремонти на третокласните пътища в Русенско
Предстоят ремонти на третокласните пътища в Русенско Видео: БНТ

Агенция “Пътна инфраструктура” готви ремонти на няколко третокласни пътя в русенския регион. Сред тях са участъците от трасето Бяла – Попово и РусеКубрат. А по време на заседание на областната комисия по транспорт шофьори настояха да бъдат ремонтирани и други.

Орехови дървета пречат на шофьорите по пътя Две Могили – Бъзовец. Преди десетина дни сух клон се стоварил върху огледалото на училищен автобус, в който имало над 20 деца, предаде БНТ.

“Огледалото счупва дясното стъкло до вратата и се обръща и счупва предното стъкло. Добре, че е нямало деца на предните седалки”, разказва техникът Митко Енчев.

Ремонтът коствал над 2000 лева. Затова Митко Енчев настоява опасните дървета да бъдат отстранени. Както и да се ремонтира пътят от Две Могили до Борово, 150 метра от който е в окаяно състояние. От Агенция “Пътна инфраструктура” се ангажираха да отговорят писмено на въпросите му. Междувременно съобщиха, че готвят ремонт на пътя Бяла – Попово, както и на участъка РусеКубрат.

“Има коловози, пропадания. През годините са правени изкърпвания, но заради масовия им характер трябва да се направи рехабилитация на участъка”, обяснява представителят на Агенция пътна инфраструктура Васил Гоцев.

Другият ремонт, който предстои, е на моста при село Писанец.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари