Ще литнат ли цените на храните заради войната в Украйна?

0
Общоизвестен факт е, че Русия е лидер в производството на пшеница и царевица. Украйна също. Съответно тези борсови стоки скочиха веднага нагоре“, заяви Яна Иванова
Общоизвестен факт е, че Русия е лидер в производството на пшеница и царевица. Украйна също. Съответно тези борсови стоки скочиха веднага нагоре“, заяви Яна Иванова Снимка: Фейсбук

Вече има поскъпване на хранителни продукти на световните борси

 Това  Яна Иванова, изпълнителен директор на Сдружение „Храни и напитки България“, предаде  bTV. 

„Още с признаването на двете републики цените на част от хранителните продукти на световните борси скочиха. Общоизвестен факт е, че Русия е лидер в производството на пшеница и царевица. Украйна също. Съответно тези борсови стоки скочиха веднага нагоре“, допълни тя.

По думите ѝ сме заплашени от бърз ръст на цените на хранителните продукти. Затова от бранша отново настояват за намаляване на ДДС за тези стоки.

„Да, цените няма да се намалят с това, но няма и да литнат, както би станало иначе“, отбеляза тя.

Яна Иванова каза още, че браншът се притеснява и от фалити заради високата цена на газа.

„Някои производства са на ръба на оцеляването“, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари