Шофьорите се обявиха против готвените промени в Закона за движение

3
Такива предложения са направени и през 2017 година и са влезли в сила, като ефектът е бил, че се е качила санкционната част, но загиналите по пътищата не намаляват
Такива предложения са направени и през 2017 година и са влезли в сила, като ефектът е бил, че се е качила санкционната част, но загиналите по пътищата не намаляват Видео: NOVA NEWS

Според Христо Радков от Българско обединение на шофьорите промените не се базират на анализ

Проектът за изменение на Закона за движение по пътищата вече е публикуван в интернет страницата на МВР, информира NOVA NEWS

От ведомството утре организират публичното му обсъждане.

Глобата за шофиране без книжка с наличие на алкохол или наркотици в кръвта ще е 600 лева.

Превишаване на скоростта с 40 км/ч - 600 лева.

Превишаване на скоростта с 50 км/ч извън населено място - 600 лева.

Пътник без предпазен колан - 150 лева. 

"Това са поредните предложения за промени в Закона за движение по пътищата, които не се базират на направен анализ и нямат пряка връзка със статистиката", това каза за „Твоят ден“  Христо Радков, председател на УС на Българско обединение на шофьорите.

Той припомни, че такива предложения са направени и през 2017 година и са влезли в сила, като ефектът е бил, че се е качила санкционната част, но загиналите по пътищата не намаляват, а напротив - увеличават се.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Emi
    ТО ПЪТИЩА НЯМА ВИЕ ЗА ГЛОБ И ГОВОРИТЕ НАПРАВЕТЕ ТОВА КОЕТО ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА И ТОГАВА МИСЛЕТЕ ТО ТОВА Е НАЙ ЛЕСНО ЗА ИСКАШ ДА ДЕРЕШ КОЖИ И ДА СИ ГЛЕДАШ КЕФА...СРАМ СРАМ НАМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  • 3
    4
    Георги Стоянов Георгиев
    Кога ще важи закона за чуждите граждани като Румънци и Турци които карат като не нормални и изпреварват на непозволени за това места???
  • 10
    3
    Чернев
    КАТ . Има социални функции. Да изхранва хиляди мързеливи лешпери. Никаква друга каквато и да е дейност. Доказано от години!
  • 12
    2
    аааа
    а къде видяхте в БГ магистрали?
  • 23
    1
    User
    Промените отново са в услуга на КАТ! Те само регистрират нарушения и се гордеят като отчиатат голям брой глобени водачи! Затова КАТ не искат по-малко нарушения, за да има какво да регистрират! КАТ ТРЯБВА ДА РАБОТИ ПО ПРЕВЕНЦИЯ, а не да са обикновени регистратори на нарушителите! Нека се отчитат с брой или процент по-малко допуснати нарушения в поверения им участък!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари