Шофьор на тролейбус, причинил смърт на пътя, бе предаден на съд в Русе

1
Предстои насрочване на делото
Предстои насрочване на делото Снимка: Dunavmost, архив

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на тролейбус, нарушил правилата за движение и причинил пътнотранспорнтно произшествие с един загинал - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 30.10.2019 г., в гр. Русе, В.К. управлявал тролейбус по бул. „Тутракан“ в посока „Дунав мост“. Достигнал крайната спирка № 53 „Захарен завод“, навлязъл в локално платно зад нея и спрял. След като всички пътници слезли, предприел маневра за обръщане в посока към центъра на града. Излизайки от изхода от обръщалото зад спирката, В.К. нарушил правилата за движение, като не спрял на пътен знак „стоп“ и преди да потегли, не пропуснал лек автомобил, който се движил по пътя с предимство.

Вместо това преценил, че може да премине безопасно. В момента, в който навлязъл в средата на кръстовището настъпил кос, челно – страничен удар между предната част на автомобила, управляван от пострадалия и задната лява страна на тролейбус. В резултат на пътнотранспортно произшествие причинил по непредпазливост смъртта на М.М., на 58 години.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари