Шест деца починаха от стрептококова инфекция в Гърция

0
Прокуратурата в Солун е разпоредила разследване на смъртта на 7-годишно дете в една от болниците в града
Прокуратурата в Солун е разпоредила разследване на смъртта на 7-годишно дете в една от болниците в града

Прокуратурата в Солун е разпоредила разследване на смъртта на 7-годишно дете в една от болниците в града

От началото на годината в Гърция след усложнения, причинени от заразяване с бактериална инфекция със стрептокок от група А, са починали шест деца, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, като се позовава на Националната организация за обществено здраве (EODY). Пояснява се, че последният случай е регистриран тази седмица, предава Фокус.

Прокуратурата в Солун е разпоредила разследване на смъртта на 7-годишно дете в една от болниците в града. Детето е било прието в здравно заведение в Науса миналата събота с температура и симптоми на гастроентерит. На следващия ден здравето му се е влошило и лекарите решили да го преместят в Солун, първо в болницата "Генниматас“, а след това в "Ипократио“, където издъхва.

Петрос Кетикидис, член на изпълнителния комитет на Панелинската федерация на обществените болнични работници (POEDIN), заяви пред държавната телевизия ERT във вторник, че 9-годишният братовчед на починалото момче също е настанено в болница със сходни симптоми. Момчето получава подходящо медицинско лечение, увери той.

Това е шестата смърт на дете от стрептокок А, регистрирана в Гърция от началото на 2023 г., според EODY.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари