Шефът на НЗОК: Случаят с лекаря в Пазарджик не е единствен

0
Подобни действия се извършват и в други области на медицината - химиотерапия, лъчелечение, неврология, гастроентерология и др., коментира Дечо Дечев
Подобни действия се извършват и в други области на медицината - химиотерапия, лъчелечение, неврология, гастроентерология и др., коментира Дечо Дечев Снимка: БГНЕС

С минимум 20 на сто трябва да се увеличи ресурсът за болниците, за първичната помощ - с минимум 30 на сто, а за лекарствата с 8-9 на сто, за да няма напрежение в системата.

Това каза управителят на НЗОК Дечо Дечев, цитиран от Дарик.

Увеличението в приходната част на бюджета на НЗОК за следващата година не би трябвало да бъде по-малко от 550-600 милиона лева, но доколкото чувам, се коментират по-ниски числа, което означава, че ще има поводи за притеснение, каза още Дечев. Задачата на Касата обаче е да спазва това, което каже парламентът.

Досега НЗОК е платила близо 3.5 млн. лв. надлимитна дейност на болници, за които има влязло в сила съдебно решение, посочи Дечев. Ако се наложи Касата да плати всички дължими суми за надлимитна дейност без лихвите, ще трябва да дадем 150 млн. лв., а с лихвите ще стане около 220-230 млн. лв., каза още Дечев и попита дали е редно с парите на осигурените лица да се плащат лихвите.

По повод случая на лекар в Пазарджик, за който се твърди, че неправомерно е поставял стентове на пациенти и е злоупотребил, Дечев коментира, че това не са единични случаи и че подобни действия се извършват и в други области на медицината - химиотерапия, лъчелечение, неврология, гастроентерология и др.

"Не съм забелязал преки действия за искане на моя оставка, но обикновено потърпевшият разбира последен", коментира Дечев появила се информация за отстраняването му като управител на НЗОК.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари