Шефът на „Булгартрансгаз“: При желание може да се увеличат доставките на азерски газ

0
Малинов е категоричен, че продаденото количество не е от хранилището в Чирен
Малинов е категоричен, че продаденото количество не е от хранилището в Чирен Снимка: bTV, стоп кадър

„Ние сме създали необходимата инфраструктура и сме предоставили на пазара необходимия капацитет, за да може пълният обем от азерския газ да влезе на територията на България“

Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV директорът на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

"Колко ще се доставя от азерския газ зависи от страните по договора и при желания доставките могат да се увеличат", уточни той.

Относно продажбата на газ на Румъния на 4 февруари Малинов уточни, че дали е имало предварително изтичане на информация трябва да проверят компетентните органи. На въпроса защо евтиният газ не остава у нас той уточни, че на борсата не се продава конкретен газ, а микс.

Малинов е категоричен, че продаденото количество не е от хранилището в Чирен. Шефът на „Булгартрансгаз“ призна, че резервът в газохранилището е 25%, или с около 15% по-малък от този, който сме имали миналата година.

„Към настоящия момент от нашите ползватели и от операторите на съседните държави нямаме информация, която да ни дава основателно съмнение, че ще има недостиг на природен газ. Кратко казано – няма заплаха, но имаме готовност“, обяви Малинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари