"Булгаргаз" обяви прогнозната цена на газа за юни

0
"Булгаргаз" с разчет за по-скъпо синьо гориво през юни
"Булгаргаз" с разчет за по-скъпо синьо гориво през юни Снимка: БГНЕС / Архив

Прогнозната цена на природния газ за юни е 148,63 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или 75,99 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на БНБ, съобщиха от "Булгаргаз"

Това равнище е с 4,06 процента над действащата в момента стойност, информира БТА. 

Припомняме, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ от 1 април в размер на 142,59 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Прогнозната цена за юни е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 11 април. От "Булгаргаз" посочват, че цените на европейските газови пазари за доставка през юни на 1 април са в приблизителен размер от 103,50 евро за мегаватчас.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за юни ще бъде депозирано в КЕВР на 1 юни, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31 май.

Припомняме, че на 11 март общественият доставчик информира, че прогнозната цена на природния газ за месец май е 157,73 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което пък е с 9,6 на сто повече спрямо действащата през февруари цена. Прогнозната цена за май е на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 11 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари