Шеф Манчев подготвя кулинарна книга с рецепти за деца

0
Родители могат да изпращат любимите рецепти на техните деца, които могат да попаднат в книгата
Родители могат да изпращат любимите рецепти на техните деца, които могат да попаднат в книгата

Шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков подготвят кулинарна книга с интересни рецепти, които родителите могат да използват в опитите си да осигурят балансирано хранене за своите деца.

Консултант на проекта е проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диететика.

Първата кулинарна книга за деца на Лидл България ще включва рецепти, подходящи за деца от 3 до 14 години, разработени от двамата шеф готвачи, които ще предложат не само привлекателни и вкусни, но и полезни за децата изкушения. Цялото кулинарно съдържание ще е съгласувано и одобрено от проф. д-р Дулева. Допълнително, в помощ на родителите, тя ще предостави и своите професионални съвети и полезна информация за пълноценно и балансирано детско хранене.

Тази първа кулинарна книга с детски рецепти е още една стъпка за надграждането на нашата платформа „Пълноценен живот“. Стремежът ни е да създадем не просто книга, а едно полезно и стойностно помагало за родителите, с внимателно подбрани вкусни детски рецепти, които ще им помогнат за осигуряването на балансирано и пълноценно хранене на децата. Събрахме екип от експерти в областта, защото готвенето за деца е сериозно предизвикателство и отговорност, а за нас е много важно да подпомогнем родителите в грижата за отглеждането на техните деца“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на веригата. 

Създаването на здравословен модел на хранене започва от семейството. Затова и нашата цел е, съчетавайки знания, умения и опит, с тази книга да дадем възможност на родителите да направят балансиран избор в ежедневното хранене на подрастващите, като по този начин ще подкрепим усилията им в отглеждането на здрави деца“, сподели проф. д-р Дулева.

Освен професионалната гледна точка на експертите, компанията ще потърси помощта и на родителите, които отлично знаят кое е най-добро за техните деца. Предизвикателството, което веригата отправя към всички родители, е да споделят любимите рецепти на техните деца, които обаче са не само вкусни, но и подходящи за пълноценно и здравословно детско хранене. Сред тях екипът от експерти ще избере 15-те най-добри предложения, които ще станат част от кулинарната книга.

Събирането на рецепти от потребителите започва от 21 май и ще продължи до 10 юни на интернет страницата на инициативата. Родителите, чиито рецепти бъдат избрани да станат част от кулинарното издание, ще имат шанс да ги приготвят заедно със своите деца под експертното ръководство на шеф Манчев и шеф Шишков, на специално организиран  кулинар лагер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари