Северна Корея заплаши САЩ с „ултражестока" военна операция

0
Заплахата на вожда Ким Чен-ун и хората му е в отговор на обвиненията от страна на САЩ за хакерската атака срещу Sony Pictures
Заплахата на вожда Ким Чен-ун и хората му е в отговор на обвиненията от страна на САЩ за хакерската атака срещу Sony Pictures

Северна Корея заплаши с „ултражестока" военна операция на територията на САЩ. Заплахата на вожда Ким Чен-ун и хората му е в отговор на обвиненията от страна на САЩ за хакерската атака срещу Sony Pictures, която според американците е извършена от Северна Корея, съобщава южнокорейската агенция „Йонхап".

По-рано бе съобщено, че КНДР призовава САЩ за сътрудничество в разследването на хакерската атака срещу Sony Pictures.

Компанията, произвела филма „Интервю", беше атакувана от хакери, което това стана причина компанията да откаже разпространението на филма по кината. Президентът на САЩ Барак Обама разкритикува Sony Pictures за това решение. По-късно компанията обяви, че планира да пусне филма на алтернативни платформи.

Междувременно в интервю за CNN Обама обяви, че в отговор на кибератаката, САЩ обмислят да върнат Северна Корея в списъка на страните, подкрепящи тероризма. Обама описа хакерската атака като много скъп пример на кибервандализъм, но се въздържа да го определи като акт на война.

Източник: Агенция Кросс
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари