Напрежението между САЩ и Северна Корея приближава „границата на ядрена война“

1
След заплахи от Северна Корея САЩ заявиха, че планират да изпратят атомна подводница
След заплахи от Северна Корея САЩ заявиха, че планират да изпратят атомна подводница

След заплахи от Северна Корея САЩ заявиха, че планират да изпратят атомна подводница

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - Ким Йо Чон заплаши Съединените щати с "шокиращи последствия", ако не спрат разузнаването от въздуха над страната им, пише The Guardian.

Според нея в понеделник, 10 юли, американски разузнавателен самолет уж е навлязъл в източната икономическа зона на КНДР поне осем пъти.

"В дългосрочен план ще има шокиращ инцидент на това място“, предупреди тя, предаде Агенция Фокус.

Съединените щати реагираха на изявлението, като призоваха КНДР да не прибягва до ескалация и да се "включи в сериозна дипломация“. В същото време Южна Корея като цяло отрече американски самолет да е навлязъл в икономическата зона на КНДР.

Северна Корея редовно заплашва САЩ и Южна Корея, като изстрелва ракети в Източно море почти всеки път, когато провеждат съвместни учения. Подобен инцидент се случи миналия месец, когато говорител на министерството на отбраната на Северна Корея издаде съобщение, осъждащо съвместните американско-южнокорейски военни учения и заплашвайки с отмъщение.

На фона на постоянните заплахи от Северна Корея, САЩ заявиха, че планират да изпратят атомна подводница в Южна Корея "скоро“. КНДР нарече подобна стъпка ескалация на ситуацията в региона и "граница на ядрена война".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари