Пхенян: Отношенията между Русия и Северна Корея навлизат в период на разцвет

1
Руската федерация и КНДР си сътрудничат на международната сцена на основа на принципа на взаимното уважение
Руската федерация и КНДР си сътрудничат на международната сцена на основа на принципа на взаимното уважение Снимка: АП

Руската федерация и КНДР си сътрудничат на международната сцена на основа на принципа на взаимното уважение

Отношенията между Русия и Северна Корея достигат "нови стратегически висоти" и навлизат в период на разцвет. Това обяви днес севернокорейското външно министерство по случай годишнина от визитата на руския президент Владимир Путин в Пхенян и подписването на съвместна декларация, предаде ТАСС.

"Днес отношенията между Русия и КНДР достигат нови стратегически висоти, развитието им навлиза в период на разцвет в съответствие със споразуменията, постигнати от лидера Ким Чен-ун и президента Владимир Путин в хода на историческата среща във Владивосток през април 2019 г.", се посочва в съобщението.

"В частност стратегическото и оперативно сътрудничество между страните продължава да се разраства по отношение на категоричното неприемане на своеволието, произвола и хегемонистките действия на САЩ и техните сателити, по отношение на решителното пресичане на агресията и външните заплахи, по отношение на защитата на сигурността, суверенитета и (националните) интереси", заявява Пхенян.

Севернокорейското външно министерство подчерта също, че Северна Корея "е солидарна със справедливите действия на руското ръководство за изкореняване на политическите и военни заплахи и шантажа от страна на враждебни сили и за защита на достойнството, интересите, мира и сигурността на страната".

Пхенян посочи още, че Руската федерация и КНДР си сътрудничат на международната сцена на основа на принципа на взаимното уважение и са единни в неприемането на двойните стандарти в световната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    до 7
    Е, то аз съм гледал и изказване на Симеон Кобурготски, който обеща да те оправи за 800 дни. Да не цитирам бърборковците, на които се кланяш, че там какамангата е още по-страшна. Съжалявам, че поради примитивното си мислене не си разбрал нищо от това, което казах. Не си разбрал и за Политковская и Немцов.
  • 1
    9
    до 6
    Кога съм казал, че харесвам Кремъл? И защо смяташ, че след като те смятам за краварска подлога, то непременно харесвам Кремъл? Не харесвам да ме управляват малоумниците от САЩ, че и от ЕС. Това е! Другото е твоя трактовка на болшевишко мислене. Виж следващото клипче, може и да се усмихнеш ако не са ти забранили.:) https://t.me/SolovievLive/117131
  • 3
    8
    huyt
    Гатанка - що е то "еврепейски път"?! Като гледам българския "европейски път" - колония на сащ сме, тотално обедняхме заради този "европейски път", защото сащническият господар не желае да има умни и знаещи хора, а някакво население (роби), консуматори, затриха ни въоръжените сили, затриха ни въоръжението, принудиха част от населението да емигрира почти завинаги. И още, и още. Какво хубаво стана за българския народ от този "европейски път"?! Е, джендеризираха ни, всеки ден говорят как християнските ценности са архаични и е много по-добре да сме с "евроатлантически" ценности... А те са - хомосексуални такива, джендерски и България като народ да потъне, там сащ ни е натикал! След 1990 година всеки премиер и министър на външните работи се назначават от сащническия посланик... Ето го прочутия "европейски път" - път към пропастта на народите на Европа и обогатяване на сащническите корпорации!
  • 2
    7
    daskal
    До 4 - Ти си готов убиец, бе! Браво? Значи, разстрелваме хора, "които НИ пречат"? И кои сте вие? На какво ви пречат? Имаш ли представа що за личности бяха Немцов и Политковская? Гледал ли си изказването на Немцов отпреди 8 години, в което стъпка по стъпка обясни какво ще направи Путин с Украйна? Е, как да не го утрепят, нали? Но! актът, че и двамата имаме възможност свободно да споделим мненията си доказва нещо важно и за двама ни. Очевидно е, че и ти, и аз предпочитаме стандарта и стила на живот във Вашингтон пред тези в Пхенян. Така че не знам за какви "американски интереси" говориш. Никакви "кравари" не защитавам, но ако наистина ти харесва толкова много Русия - иди там, бе, човек! Или по-добре - направо в Северна Корея.
  • -1
    6
    до 4
    защо русофилите наричате тези които не харесват кремъл (уточнявам кремъл не руснаците като хора) кравари? плитките ви мозъци не допускат ли, че нехаресването на кремъл не означава харесване на сащ ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари