Семинар за ревматичните заболявания в Русе

0
Събитието поставя началото на скринингова програма за ранна диагностика на ревматични заболявания
Събитието поставя началото на скринингова програма за ранна диагностика на ревматични заболявания Снимка: iStock

Сдружение „Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит“ организира в Русе семинар, който ще се проведе на 25 септември, вторник, от 15:00 до 17:00 ч., в „Зала Култура“, на улица “Цариброд“ № 3

Събитието е за граждани и пациенти и цели да ги информира за диагностика, възможности за лечение на ревматични заболявания и рехабилитация на ревматични заболявания. Русе е една от областите в страната, в които навременният достъп до ревматолог и ранната диагностика са силно затруднени. Лектори на семинара ще бъдат д-р Маргарита Велкова – ревматолог  „Сити Мед“, Русе, д-р Надежда Капанджиева – ревматолог УМБАЛ „Русе“ и д-р Мария Пройнова - физиотерапевт.

То се провежда с официалната подкрепа на д-р Даниела Дариткова – Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание на РБ, под патронажа на Община Русе, с подкрепата Национална здравноосигурителна каса, РЗОК - Русе, Институт за здравно образование.

Събитието поставя началото на скринингова програма за ранна диагностика на ревматични заболявания, която ще се проведе от 26 септември до 26 октомври. През този период здравноосигурените граждани на възраст между 18 и 50 г., които нямат диагноза, но имат симптоми на ревматично заболяване ще имат възможност да се запишат за безплатен преглед при ревматолог. Записванията стартират на 26 септември на тел. 070010126 (на цената на градски разговор, според тарифния план за мобилни мрежи). Кампанията е насочена към хората в активна, работоспособна възраст, при които ранната диагностика е от съществено значение.

Симптомите, които могат да бъдат признак за ревматично заболяване са: болки и подуване в ставите, болка в гърба или хълбока, трудно раздвижване сутрин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари