Сексуален насилник отива зад решетките за 5 години

0
Сексуален насилник отива зад решетките за 5 години
Снимка: Thinkstock/Guliver

Рецидивист с две присъди зад гърба си ще прекара 5 години в затвор от закрит тип, при първоначален строг режим. Това реши Русенският съд по делото, в което мъжът е привлечен като обвиняем за нападение на момиче в района на метанстанцията в близост до Русенския университет на 18 ноември 2013.

Освен присъдените 5 години затвор, мъжът ще трябва да изтърпи наказание и за извършените предишни две престъпления - първото е кражба, а второто – отново сексуално посегателство. И за двете подсъдимият получил условни присъди, които обаче след третата присъда, стават ефективни.

Престъпникът ще трябва да изплати и 5000 лева обезщетение на жертвата за претърпени от нея неимуществени вреди, както и 1200 лева направени от нея разноски по делото.

До нея се стигнало, след като около 14.00 часа следобед на 18 ноември 2013 г. рецидивистът минавал през района на РУ „Ангел Кънчев“. Там той забелязал 22-годишно, което решил да нападне. Мъжът преследвал жертвата си до метанстанцията до блок „Петър Караминчев“, сграбчил я и започнал да я опипва. Тя започнала да се съпротивлява и да вика за помощ, но агресията спрямо нея продължила. Виковете й били чути както от сестра на жертвата, с която тя разговаряла по телефона, така и от случайно преминаващи мъже, благодарение на които нападението било прекратено, а насилникът избягал.

Пострадалата сигнализирала полицията, а извършителят бил заловен бързо, направил и пълни признания. Той бил разпознат и посочен от момичето, а се оказало и че е заснет от охранителни камери, на които ясно си личало, че извършителят на престъплението е именно той.

Присъдата подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари