САЩ ще увеличат военната помощ за Израел и Украйна

0
Това заяви Джейк Съливан, съветник по националната сигурност в Белия дом
Това заяви Джейк Съливан, съветник по националната сигурност в Белия дом Снимка: AP

Това заяви Джейк Съливан, съветник по националната сигурност в Белия дом

Предстоящият пакет от оръжия за Израел и Украйна ще надхвърли значително границата от 2 милиарда щатски долара. Това заяви Джейк Съливан, съветник по националната сигурност в Белия дом, предаде БГНЕС.

В интервю за предаването "Face the Nation" по CBS Съливан заяви, че тази седмица президентът на САЩ Джо Байдън ще проведе интензивни разговори с Конгреса на САЩ относно необходимостта пакетът да бъде одобрен.

Борбата на републиканците да изберат председател на Камарата на представителите, след като преди близо две седмици хардлайнерите на партията отстраниха Кевин Маккарти, забави приемането на законодателството. Байдън обмисля искане за бюджет, в което да се обединят помощите за Израел, Украйна и евентуално Тайван, за да се увеличат шансовете за одобрението му на фона на призивите на някои републиканци да се намалят парите за Киев.

Запитан дали искането ще бъде за 2 млрд. долара, Съливан отговори: "Числото ще бъде значително по-високо от това, но то, както казах, със сигурност ще включва необходимото военно оборудване за защита на свободата, суверенитета и териториалната цялост в Украйна и за подпомагане на Израел в борбата му с терористичната заплаха."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Браво на Американците. Това не е добра новина за тъпите и прости русоиди и е обясним техния вой. Демокрацията, правовата държава, свободата и просперитета на хората трябва да се защитават от разни диктатори, репресивни режими и терористи.
  • 10
    1
    123
    Летим към третата световна. Сащ са по-нагли и самонадеяни отвсякога. Ще подобрявали шансовете на Тайван. Този пиклив остров ще има шансове срещу Китай ? Докато не пребият америка ще живеем във войни и американско подтисничество.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари