САЩ разследват Meta за участие в продажба на незаконни лекарства

1
Американската Администрация по храните и лекарствата (FDA) помага в разследването
Американската Администрация по храните и лекарствата (FDA) помага в разследването Снимка: EPA / БГНЕС

Американската Администрация по храните и лекарствата помага в разследването

Американски прокурори във Вирджиния проверяват дали платформите на компанията за социални мрежи Meta (майка на Facebook, Instagram и други) са улеснявали и печелили от незаконна продажба на лекарства, съобщи в събота Wall Street Journal, като се позова на документи и хора, запознати с въпроса.

Прокурорите са изпратили призовки миналата година и са задавали въпроси като част от разследване, пише американският вестник, цитиран от Инвестор. Допълва се, че те са искали и данни, свързани със съдържание за лекарства или незаконна продажба на лекарства чрез платформите на Meta.

Американската Администрация по храните и лекарствата (FDA) помага в разследването, допълва вестникът и отбелязва, че разследванията невинаги водят до обвинения в неправомерни действия.

WSJ цитира изявление на говорител на Мета: "Продажбата на забранени лекарства е против нашите политики и ние работим за намирането и премахването на това съдържание от нашите услуги".

"Meta активно си сътрудничи с правоприлагащите органи, за да подпомогне борбата с продажбата и разпространението на незаконни лекарства", добавя той.

Прокуратурата и говорителка на FDA са отказали коментар.

По време на пандемията някои компании наводниха Facebook и Instagram с реклами на лекарства с рецепта за лечение на синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, тревожност и други медицински състояния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари