САЩ предупреди за предстояща химическа катастрофа в Украйна

0
Говорителят на външното ведомство на САЩ Хедър Науърт обвини „подкрепяните от Русия сили“, че обстрелват танкери, пълни с газ хлорин
Говорителят на външното ведомство на САЩ Хедър Науърт обвини „подкрепяните от Русия сили“, че обстрелват танкери, пълни с газ хлорин

Държавният департамент на САЩ предупреди, че нов кръг от насилие в Украйна може да доведе до химическа катастрофа, пише американското издание Washington Examiner, цитирано от агенция Фокус.

Говорителят на външното ведомство на САЩ Хедър Науърт обвини „подкрепяните от Русия сили“, че обстрелват водна пречиствателна станция, около която има танкери, пълни с газ хлорин.

„Призоваваме подкрепяните от Русия сили да се съобразяват с примирието и най-вече, да спрат да обстрелват района около пречиствателна станция, където има няколко танкера с газ хлорин и да изтеглят висококалибрените си оръдия на нужното разстояние от линията на съприкосновение“, заяви тя пред репортери.

Същият газ беше използван за химическите атаки в Сирия и Науърт предупреди, че снарядите се взривяват на около 50 метра от газовите танкери, в близост до две пречиствателни станции.

„Попадение в танкерите ще предизвика катастрофа, обгазявайки хората, които работят в станциите, а може би и тези в близките градове, като освен това ще причини криза с питейната вода в района“, допълни Науърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари