САЩ посъветва Украйна да помисли за "реалистични" позиции в преговорите с Русия

1
Включително преразглеждане на заявената цел да си върне контрола над Крим
Включително преразглеждане на заявената цел да си върне контрола над Крим Снимка: EFE/EPA/MAXIM GUCHEK

Включително преразглеждане на заявената цел да си върне контрола над Крим

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан по време на срещата си наскоро с украинския президент Володимир Зеленски му предложи да се помисли за „реалистични“ позиции в преговорите с Русия, съобщи „Уол стрийт джърнъл”, позовавайки на дипломати.

Според източниците, Вашингтон е посъветвал Киев да демонстрира откритост към самата идея за диалог. ”Двама европейски дипломати, запознати с дискусиите, казаха, че Съливан е посъветвал екипа на Зеленски да помисли за реалистични искания и приоритети в преговорите, включително преразглеждане на заявената цел да си върне контрола над Крим”, изтъква се в съобщението на вестника, предава БГНЕС.

Според публикацията нарастващ брой американски служители смятат, че следващите седмици и месеци предоставят възможност за Русия и Украйна да обсъдят евентуални преговори. Вашингтон смята, че настъпването на зимата може да бъде повратна точка в конфликта.

Поради перспективата, че Украйна няма да постигне значителни победи на бойното поле през следващите седмици, американски официални лица и някои от техните европейски колеги започнаха да се питат кога обществото ще започне… да изисква мирно уреждане“, пише вестникът, на който се позовават други медии. Както отбелязва още изданието, САЩ и съюзниците им са обезпокоени, че заради подкрепата на Киев техните запаси от оръжия се изчерпват твърде бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    До пети
    Ако не беше тази война, все още щяхме да живеем с мита че руската армия е непобедима и велика. Все още щяхме да живеем с илюзията за руската душевност и култура. Сега всички тези илюзия бяха разбити и Блатная показа истинското си лице. Жалко е, че това стана по време на война и с цената на хиляди загинали, но ако продължавахме да живеем в страх от Путлер, можеше да има милиони. Това ботоксово дудже, ако не беше вразумено, можеше и още по-голяма глупост да сътвори. Все пак старческата деменция си казва думата. И манията за величие - типичен синдром на дребните хора - Наполоен, Хитлер.
  • -3
    6
    daskal
    сащ е агресор! сащ извърши майдана там преди години и смени ръководството на усрайна със свои агенти/шпиони (същото правят и в България от 1990 година досега. Сега са готови с правителството в България, за да пратим български войници в усрайна, които да се бият с Русия!)! сащ насъска усрайна на война с Русия! Т.е. агресорът сащ организира война между два християнски народа! Време е целият свят на обяви война на сатаниста сащ и да бъдат изтребени до крак! Вън сащ от света на живите! Ако България обяви война на терориста сащ - почти всички българи (без русофобите/платените грантаджии) ще идат незабавно да воюват срещу агресора сащ! сащ е бивша империя, сащ е злото!
  • 0
    5
    До трети
    Това е ясно, смисълът от войната какъв е?
  • 4
    4
    И докога така?
    За 10 месеца война Русия и Украйна имат общо около 200 Хил. мъртви и ранени хора. И се увеличават всеки ден. Потъват бавно и сигурно.
  • -1
    3
    До втори
    Как защо, за най-важното, славните украинци показа на света какъв сапунен балон е мита за "самай могучая и непобедимая" армия. Показаха, че Империята на злото може да бъде поставена на мястото, което заслужава. Имаше полза също така, че Швеция и Финландия твърдо решиха да станат членове на НАТО и сега дужджето - диктатор има още 1300 км натовска граница. Показаха, че сатаниста Путлер прибягна до услугите на сирийци и чеченци, да колят и убиват християни. Също така си припомнихме историята, научихме и прочетохме много неща, които при социализма бяха грижливо премълчавани, скривани и изопачавани. Стигна се дотам, че "великата руска икономика" купува дронове от Иран, новите москвичи, ще се произвеждат в Китай. Огромен технологичен напредък. Засега такъв анпредък ватниците показаха единствено от това как един крайцер - гордостта на Черноморския вонен флот - "Москва" от крайцер го превърнаха в закотвена подводница/. А също така показаха и какви патриоти са ватниците. Като се почне от сина на Песков, та се стигне до всеки руснак, кото имаше някакви заделени пари и избяга далеч от Блатная, за да не бъде мобилизиран. Имаше полза, не си прав че не е имало полза
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари