Samsung прави смартфон с дисплей върху цялата повърхност

0
Екранът се интегрира върху предната и задна задната част на устройството
Екранът се интегрира върху предната и задна задната част на устройството

Екранът се интегрира върху предната и задна задната част на устройството, както и по ръбовете му

Високотехнологичните компании работят непрекъснато по създаването на смартфони с необичайни форми. Един от лидерите в разработването на оригинални иновативни устройства е южнокорейският Samsung, който вече пусна модели с гъвкав екран Samsung Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold 2.

Гъвкавият екран обаче може да се използва не само в сгъваемите устройства. Xiaomi на Mi Mix Alpha с Surround Display демонстрира възможността за създаване на „кръгъл“ екран, покриващ задния и предния панел. Междувременно разработчиците на Samsung вече са регистрирали патент за смартфон с екран, който се интегрира върху предната и задна задната част на устройството, както и по ръбовете му.

Патентът на Samsung, наречен просто „Електронно устройство“, е подаден в USPTO (Службата за патенти и търговски марки на САЩ) през лятото на 2020 г. и е публикуван в края на октомври, като е включен в световната база данни за патентовани технологии. Патентът е дълъг 70 страници и описва устройство, изцяло покрито с екрани, пише Факти.бг.

И двата странични екрана на смартфона са заоблени. Корпусът на смартфона е направен от полупрозрачен акрил или друг полимерен материал и е поставен върху дисплея, като го предпазва. Хардуерът се намира под дисплеите и остава невидим за потребителите.

Samsung прави <strong class='keys'>смартфон</strong> с <strong class='keys'>дисплей</strong> върху цялата повърхност (ВИДЕО)

Прозрачното тяло ще позволи на сензорите на смартфона да анализират околната среда и да адаптират устройството към конкретни метеорологични условия. За това се използват графични елементи, които показват, например, капки, течащи по тялото, докато навън вали. Също така устройството ще може да наблюдава здравето на потребителя или процеса на обучение.

Сканирането на околната среда може да превърне смартфона в хамелеон, изчезващ от фона ѝ. Използването на изкуствен интелект ще проследява поведението на собственика и ще създава персонализирани шаблони. Например прогнозата за времето ще се показва на екрана едновременно или на същото място.

Смартфонът също така ще разпознае независимо коя страна лежи на повърхността и кой от двата дисплея трябва да бъде активиран. В този случай на втория дисплей ще се покаже допълнителна информация, например датата на създаване на файла, неговия размер, име и други данни.

В чертежите на патента няма видими бутони, което предполага поставянето на сензори под екрана, включително жак за захранване, за който се използва пиезоелектричен филмов сензор. Бъдещето ще покаже колко икономически изгодно ще бъде производството на такъв смартфон и колко може да струва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари