Самотен баща отглежда дъщеря си във фургон

4

Бисер казва, че човек не бива да хленчи, а да се радва на всеки ден, изпълнен с любов

Самотен родител от кочериновското село Боровец от години отглежда сам своята дъщеря. От почти две години обаче двамата живеят във фургон, след като пожар изпепелява дом

Домът на Бисер Годев и неговата дъщеря изгаря до основи в началото на 2022 година. Пламъците за минути поглъщат цялата покъщнина и спомените на семейството. Днес, почти две години след трагедията, двамата продължават да живеят във двустайния фургон, осигурен от дарители.

За да издържа семейството, Бисер работи в цех за пелети. 11-годишната му дъщеря Валя учи в близкия град Кочериново.

„Сутрин аз я изпращам към 7 без 15, отивам на работа, Вечер се прибирам към четири и половина. Сготвим нещо, она дожда и така“, разказва Бисер Годев, цитиран от БНТ.

Вечер двамата си разпределят семейните задължения. Бисер готви, а Валя помага за домакинската работа. Бисер казва, че никъде няма лесно, но човек не бива да хленчи, а да се радва на всеки ден, изпълнен с любов.

„Справяме се и с парите, и с другите неща. Работим, изкарваме… ще се справим. Важното е с нея да сме добре, да се обичаме, да се уважаваме и повечко да ме слуша."

За да зарадва Валя, за коледно-новогодишните празници Бисер създава празнична атмосфера около фургона. За празниците Валя си пожелава да има сняг, а Бисер си пожелава само да е здрав, за да продължава да работи и двамата с Валя да се обичат както досега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 26
    1
    346t346yt34
    Бог да им дава здраве и да ги пази
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари