Само на четири места по пътя Русе - Бяла ще има ограничителни колчета

3
Колчетата няма да са по цялата дължина на пътя
Колчетата няма да са по цялата дължина на пътя Видео: Русе Медиа

Колчетата няма да са по цялата дължина на пътя

Ограничителните колчета, които ще се поставят по пътя Русе - Бяла по примера на Кресненското дефиле, няма да бъдат по цялата дължина на пътя, а само в четири определени участъка, каза директорът на Областно пътно управление - Русе инж. Стамен Савов, цитиран от Русе Медиа.

Това са участъците, където има трета допълнителна лента за изпреварване, като ще бъдат монтирани върху непрекъсната осева линия, която отделя самостоятелната лента за движение от двете ленти, където има и допълнителна. Целта на монтирането на тези колчета е да ограничи възможността да се нарушава непрекъснатата осева линия и да се правят забранени изпреварвания в тези участъци, които водят до много тежки пътно-транспортни произшествия с много тежки последици, обикновено челни удари“, каза инж.Савов.

Тъй като в момента е сезонът на отпуските и движението е изключително натоварено, поставянето на колчетата ще се извърши през септември. „За да ги монтираме, ще трябва да ограничаваме движението в едното платно, за да може да се работи“, обясни директорът на ОПУ - Русе.

Това решение за ограничаване на изпреварването е предпочетено пред поставянето на мантинели. Примерът от Кресненското дефиле показва, че от юни 2022 г. до момента там няма нито една катастрофа, за разлика от преди, когато всяка седмица имаше тежки инциденти.

Мантинелата би отнела доста по-голяма част от ширината на пътното платно, а тук сме съвсем малко извън габарита на осевата линия. Отделно мантинелата е една много по-скъпа инвестиция, отколкото тези ограничителни колчета. Те са изработени от такава материя, която е гъвкава. Когато автомобил по някаква причина има контакт с такова колче, не би трябвало да има някакви щети. Ако се удари в мантинелата, знаете какво се случва“, коментира още инж.Савов.

Превозвачите на извънгабаритни товари не би трябвало да се притесняват, тъй като тези товари обикновено са поставени върху платформи. Колчетата ще бъдат с такава височина, че няма да надвишават колелото на един голям камион.

Относно зимното почистване, греблото на един автомобил е със съответните габарити, а фирмата, която ще поддържа пътя, ще се съобразява с ограничителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Кръстев
    Просто ще изместят катастрофите в други участъци. Това се прави чак когато всички други варианти се използват,НО в България е отбий номер.Зимата на Мойсеевия посока Русе ще е готино.Жалка картинка.
  • 1
    6
    Нулев
    Тоз герберски некадърник дет се му търсят партийни служби кога ще го изволнят. Беленски сол.... на Паци
  • 2
    5
    Свободен
    Еднопосочни улици за идиоти с купени книжки като в цял свят. Магистрали навсякъде и надписи на знаците,че не знаят какво означават.
  • 8
    4
    Само да попитам.
    И как точно снегорините хем ще чистят, хем ще пазят колчетата. Значи, на не линията на колчетата ще се получи една дълга разделителна снежна преграда. На Мойсевия баир ще е като писта за бобслей. В посока Русе освобождаваш от скорост и хоп вече си на другия баир.
  • 6
    3
    русенец
    А защо не сложите на въпросните места легнали полицаи? Примерно в завой.:) Другари управляващи Русе и вилаета, както и султаната, наречен Булгаристан. Не си ли оправите полЮцията, съдебната система - няма да има ред по пътищата и никъде другаде!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари