Сакскобургготски: В част от обществото битуват късопаметни и промити мозъци

1
Бившият премиер отговаря защо не е присъствал на възпоменанието, посветено на годишнината от спасяването на българските евреи
Бившият премиер отговаря защо не е присъствал на възпоменанието, посветено на годишнината от спасяването на българските евреи

„С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци. Ако приемем твърдението, че през годините 1935-1943 г. България е еднолично управлявана от Цар Борис ІІІ, то дали нашите евреи щяха да бъдат спасени без изричната воля на Царя?”.

Така бившият премиер Симеон Сакскобургготски отговори на множеството запитвания защо не е присъствал на възпоменанието, посветено на годишнината от спасяването на българските евреи. Той направи официално изявление, което бе публикувано на личния му сайт.

При наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на името на Цар Борис ІІІ като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система”, коментира Сакскобургготски.

В деня, в който си прощаваме взаимно, разбира се, прощавам това невежество, но няма да забравя оскърблението към паметта на баща ми. През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света”, завършва изявлението си бившият премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари