Удостоиха Панайот Тотев с грамота на областния управител

1

Отличието се присъжда за съществения принос на организация „Шалом“ за съхраняването и предаването на историческата действителност

Председателят на Регионалната организация на евреите /РОЕ/ „Шалом“ в Русе Панайот Тотев бе удостоен с грамота на областния управител Анатоли Станев.

Тя му бе връчена от директора на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ към Областната администрация Иваничка Банчева.

Отличието се присъжда за партньорството между двете институции и съществения принос на „Шалом“ в града за съхраняването и предаването на историческата действителност, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Припомняме, че през 2018-а, когато председател на дружеството бе Роза Ишах, екип от Областна администрация – Русе реализира редица събития, посветени на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. В рамките на няколко месеца в различни населени места от региона се проведоха документални изложби и редица беседи за значението на хуманността и ролята на българската държава и народ за спасяването на евреите. От Областната управа в Русе бе реализирана и информационна кампания по случай изграждането на уникалния по рода си в цял свят мемориал „Стената на българските праведници“, който беше открит през юни 2021-а година в столичното 134-то училище с изучаване на иврит „Димчо Дебелянов“. Той е посветен на 20-те смели българи, записани със златни букви в книгата на хуманността на Световния център за възпоменание на Холокоста „Яд ВaШeм“. Идейният замисъл на проекта и неговото финансиране са на Роман Стоянов, основател на Българо-еврейски културен институт, потомък на българския „праведник на света“ Младен Иванов, който дава подслон на множество евреи в онези мрачни години и доказва, че човечността е жива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    А бе...
    Тоз па Панайот, чифутин ли е, рязан ли е, в кибуц ли живее или само заради 30-те сребърника?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари