Съдят служител на Русенския университет за кражба на 4000 лева

0
Мъжът е работил в техническа работилница на РУ “А. Кънчев“
Мъжът е работил в техническа работилница на РУ “А. Кънчев“ Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на кражба на пари.

Обвинението срещу И. Д. е за това, че на 28.08.2017 г.  в гр. Русе, в качеството си на длъжностно лице в Обща университетска техническа работилница на РУ “А. Кънчев“, което се е възползвало от служебното си положение, чрез разрушаване  на прегради,  здраво направени  за защита  на имот  и чрез  използване  на техническо  средство, отнел  чужди движими  вещи – парична сума  в размер на: 490 лв; 1006,60 евро; 563,40 щатски долара; 1887 румънски леи; 74 сръбски динара; 10 хърватски куни; четири мъжки и едно дамско портмонета - всичко на обща стойност 4216,35 лв. от владението  на собственика, без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 195, вр. чл. 194  от НК.

Във връзка с работата си в техническа работилница, обвиняемият имал достъп до корпус, където се намирал кабинетът на декан на факултет. Знаел, че в кабинета има каса, в която се съхраняват пари, а ключовете били в чекмеджето на бюрото.

През април 2017 г. поради възникнал пожар, обвиняемият  имал нужда от парични средства за ремонт и решил да извърши кражба на пари от касата в кабинета.

Докато обвиняемият бил в отпуск по болест, на 28.08.2017 г. около 17,50 ч. отишъл с автомобила си до университета, счупил стъкло на входната врата и влязъл в сградата. Отишъл до кабинета и разбил вратата. Влязъл в кабинета, отключил касата и взел парите. След това излязъл и около 19.10 ч. напуснал паркинга с автомобила. Част от отнетите вещи оставил в автомобила, а другите прибрал под навес в двора до къщата си. На 30.08.2017 г. било извършено претърсване в автомобила и в имота на И. Д., където били намерени отнетите вещи от касата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари