Съдят мъж опитал да изнесе маркови стоки през Дунав мост

1
Митничари откриват 4 чувала с анцузи „ADIDAS” в микробус, пътуващ за Виена
Митничари откриват 4 чувала с анцузи „ADIDAS” в микробус, пътуващ за Виена

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителeн акт срещу 45-годишен мъж, опитал да изнесе през границата, стоки с марка Adidas, без съгласието на притежателя на изключителното право.

Обвинението срещу Джалил Д. е за това, че през периода 11.02.2014 г. - 13.02.2014 г., в гр. Хасково и гр. Русе без съгласието на притежателя на изключителното право - Adidas AG, DE, Herzogenaurach – Германия, върху търговската марка за клас 25 по Международната класификация на стоките и услугите, използвал в търговската си дейност, без правно основание марка „ADIDAS” , като съхранявал стоките с този знак и се опитал да осъществи износ на 46 броя мъжки комплекти анцузи.

Използване в търговската дейност по смисъла на ал. 1 е:

1. поставянето на знака върху стоките или върху техните опаковки;

2. предлагането на стоките с този знак за продажба или пускането им на пазара, или съхраняването им с тези цели, както и предлагането или предоставянето на услуги с този знак;

3. вносът или износът на стоките с този знак

носещи марка „ADIDAS“ - обект на това изключително право на стойност 8 740 лв. - престъплението по чл.172б ал.1 от НК.

В началото на 2014 г., обвиняемият живеел в гр. Виена, където се занимавал с търговия на дрехи. На 11.02.2014 г. бил в Република България и закупил от пазара в гр. Димитровград 46 броя мъжки анцузи носещи маркаАдидас“. Разбрал се с продавача да му изпрати стоката по куриерска фирма до гр.Русе на адреса на тъста му. Последният намерил микробус до гр. Виена, по който да изпрати стоката. Според уговорката на 13.02.2014 г. в гр.Русе стоката от четири чувала била предадена на шофьора на бус, пътуващ до гр. Виена, за да ги предаде на обвиняемия. Същият ден на ГКПП - Дунав мост - Русе същият микробус, бил отклонен за извършване на митническа проверка. В хода на проверката били открити 4-те чувала пълни с 46 комплекта анцузи с логото на марката “Адидас”. Шофьорът обяснил, че чувалите са изпратени от А. М., за да бъдат доставени в гр. Виена на Джелил Д.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари