Спипаха над два милиона опаковки за цигари на Дунав мост

0
Опаковките са открити в товарен автомобил, управляван от молдовец
Опаковките са открити в товарен автомобил, управляван от молдовец Снимка: Агенция Митници / архив

Опаковките са открити в товарен автомобил, управляван от молдовец

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха голямо количество от 2 544 000 броя опаковки за цигари при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост, съобщават от Агенция Митници.

На 07.10.2023 г., около 20:20 часа, в района на ГКПП Дунав мост - Русе митнически служители спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от молдовски гражданин. Според представената от водача международна товарителница, той е превозвал 31 палета с опаковъчна хартия, картон и алуминиево фолио от България за Чехия. При извършената щателна митническа проверка инспекторите установяват, че 18 от палетите съдържат общо около 2 544 000 броя картонени опаковки за цигари с надписи на световна марка, „For duty free sale only“ и предупреждения за вредите от тютюнопушенето, изписани на английски език.

Опаковките за цигари са задържани поради съмнения, че нарушават права на интелектуалната собственост. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари