Съдът остави в ареста Валентин и Борислав Динкови

1
Съжалявам, че бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Миланов, заяви единият от близнаците
Съжалявам, че бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Миланов, заяви единият от близнаците Снимка: Боян Ботев, БТА

Съжалявам, че бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов, заяви единият от близнаците

Районният съд в Пловдив остави в ареста двамата братя близнаци Валентин и Борислав Динкови, задържани за лично укривателство по случая с убития в Цалапица 24-годишен Димитър Малинов. Те са привлечени като обвиняеми за това, че са помогнали на извършителя на убийството да избегне наказателно преследване.

Според съда събраните до момента доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение, че именно 20-годишните братя са извършители на престъплението. В решението си съдът посочи, че няма данни те да се укрият, но може да извършат друго престъпление. При извършването на престъплението са проявили упоритост, не са сигнализирали органите на реда, опитали са да прикрият престъплението си и са напуснали дома си, което ги превръща в лица с повишена обществена опасност, е записано в мотивите на магистратите. Липсват данни за изградена ценностна система и критичност, както и за преценка за добро и зло, посочи съдът в определението си, предаде БТА.

Към настоящия момент доказателствата по делото сочат, че близнаците не са участвали в умъртвяването на пострадалия, но текат активни дейности по разследването, каза пред журналисти прокурор Димитър Костов. Той уточни, че ако лицата не са участвали в умъртвяването правната квалификация е за "лично укривателство".

Съдебно-медицинската експертиза по досъдебното производството на Окръжна прокуратура - Пловдив за убийството, посочва че двамата нямат видими наранявания по тялото, което според адвоката му говори , че същите нямат участие в престъплението.

В последните си думи пред съда единият от братята каза: "съжалявам, че бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов". Другият също посочи, че съжалява, и че момчето му е бил приятел.

Окръжната прокуратура в Пловдив е привлякла като обвиняем за убийството 30-годишен мъж с инициали Р. И. Б (бел.ред. Рангел Бизюрев). Спрямо него има изготвена европейска заповед за арест и същата е изпратена за изпълнение на компетентните власти. Според обвинението един от близнаците е осигурил лопати и кирка за заравянето на тялото, двамата са го затрупали със строителни отпадъци, а другият е откарал убиеца с колата на баща им. Двамата близнаци бяха задържани в понеделник, 31 юли и привлечени като обвиняеми за укривателство.

Смъртта на 24-годишния мъж е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Определението на Районен съд - Пловдив може да бъде обжалвано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари