Втори съдия "поряза" близнаците от Цалапица

0

"Убийци" и "Гробари" скандираха близките на жертвата

И съдия Спасимир Здравчев отказа на близнаците от Цалапица делото срещу тях да протече по съкратената процедура и те да получат присъди още днес. Новият магистрат, който гледа процеса, посочи, че не може да не се съобрази с желанието им, ако признанията се подкрепят от доказателствата. "Според настоящия състав събраните данни не подкрепят в достатъчна степен самопризнанията. За да не бъде обоснована присъдата на предположения, е необходимо делото да тръгне по общия ред", категоричен беше Здравчев, пише вестник "24 часа".

Убийството на Димитър Малинов стана на 20 юли м.г. Според прокуратурата Динкови са помогнали на сочения за убиец Рангел Бизюрев да зарови трупа на загиналия и да се укрие. Самият той също отрече някой от близнаците да е удрял Митко. В показанията си Бизюрев е посочил, че в нощта на побоя той е бил само с Борислав, който обаче не е посягал на загиналия.

При довеждането на близнаците в залата коридорът на съдебната палата избухна от викове "Убийци". Десетки близки и приятели на Митко за пореден път дойдоха, за да наблюдават процеса. По-рано днес част от тях бяха пред сградата на прокуратурата, за да протестират.

В залата прокурорът Димитър Костов настоя Районният съд да разпита Рангел Бизюрев. Адвокатката на близнаците Светлана Званчева определи искането като незаконосъобразно. Въпреки това съдия Здравчев отсече, че е необходимо да чуе сочения за убиец. Той отказа и да пусне братята Динкови на свобода, каквото искане направи адвокатката им.

Разпоредителното заседание протече по същия начин, като няколкото досега. Съдия Боян Кюртов, който гледаше делото, но напусна системата, отказваше да даде ход, докато Бизюрев бъде екстрадиран от Дания. Процесът ще продължи на 16 май.

Решението му беше посрещнато от бурни викове "Браво!", а на излизане хората от Цалапица ги изпратиха с "Гробари".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари