Съдът остави в ареста двама обвиняеми за трафик на хора

2
Определението на Окръжен съд – Русе не подлежи на обжалване
Определението на Окръжен съд – Русе не подлежи на обжалване

Окръжен съд – Русе потвърди задържането под стража на двама обвиняеми.

Окръжен съдРусе като въззивна инстанция потвърди определение на Районен съдРусе, с което е оставено без уважение искането на 31-годишния Г. Г. и 27-годишната Й. И. за изменение на мярката им за неотклонение задържане под стража в по-лека.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми лица – съизвършители на 18.01.2020 г. за трафик на хора. Взета им е мярка за неотклонение задържане под стража от Районен съд - Русе с определение от 21.01.2020г., потвърдено от Окръжен съд - Русе на 29.01.2020г.

Преценявайки данните по делото и доводите на защитника за необходимостта от изменение на мярката за неотклонение на подзащитните му, първата инстанция не е намерила основание да уважи искането за определяне на по-лека мярка за неотклонение спрямо всеки един от двамата обвиняеми. Според Окръжен съдРусе правилно първостепенният съд е възприел, че от датата на задържането на обвиняемите до момента не са настъпили нови обстоятелства, които да обусловят изменение на взетата по отношение на всеки един от тях най-тежка мярка за неотклонение. Въззивните магистрати подчертават, че наличието на реална опасност двамата да се укрият от наказателно преследване или да извършат друго престъпление се извежда от начина на извършване на престъплението, за което са обвинени в момента, добрата му организация и продължителния период на осъществяване на престъпната дейност в различни градове на страната.

Определението на Окръжен съдРусе не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари