Съдът оправда племенника на Поли Пантев за отвличането на бившето си гадже

0
Магистратите са отхвърлили и гражданските искове на Силвия Теодосиева за общо 20 000 лв.
Магистратите са отхвърлили и гражданските искове на Силвия Теодосиева за общо 20 000 лв.

Племенник на убития наркобос Поли Пантев е оправдан от съда за отвличането на бившето си гадже.

Магистратите, дали оправдателна присъда на обвинения от 22-годишната Силвия Теодосиева, са отхвърлили и гражданските й искове за общо 20 хил. лв., научи "България Днес". Себастиан вече е напуснал България. Установил се в Германия при баща си, който е шеф на автосервиз там.

Делото за отвличането на студентката се точи три години, докато стигне до окончателното произнасяне на Върховния касационен съд (ВКС). Според запознати обвинението срещу роднината на убития на остров Аруба мафиот рухва, защото съдът не дава вяра на показанията на Силвия. В своите обяснения тя не била точна по редица пунктове. Даже на моменти показанията й били подозрителни в различни посоки. Именно това е разколебало магистратите и те не приели като чиста монета показанията й, твърдят запознати.

"Ние ще докажем, че момичето е било доброволно в дома на клиента ми." Това заявява топадвокатът Марин Марковски, който защитава Себасиан по едно от заседанията. Според наблюдатели на процеса именно професионалните умения и усилия на Марковски спасяват роднината на Пантев от затвора. По думите им благодарение на опитния си адвокат Себастиан се е отървал от поне девет години затвор, които Наказателният кодекс предвижда за отвличане и държане в плен.

Драматичната история на Силвия е резултат от любовната й връзка със Себастиан. През 2012 г. тя е отвлечена от Пантев, бита и държана заключена близо денонощие, защото не искала вече да бъдат гаджета. Прокуратурата даде Себастиан на съд, а жертвата разказа пред магистратите как свита на пода плюела кръв, докато бившият приятел я ритал.

Месеци по-рано я заключвал, не й давал дрехите и я биел от ревност. Според публикации от това време, докато разследването още е в прокуратурата, Себастиан и баща му закарват Силвия при адвокат и я принуждават да попълни молба, че се отказва от обвиненията. Заплашват я, че в противен случай ще разпространят сексвидео с нея.

Целият кошмар за Силвия започнал малко след като става студентка в УНСС през 2011 г. и идва от Пазарджик в София. Запознава се със Себастиан през март 2012 г. В началото на връзката им той се държал се мило с нея, обграждал я с внимание и тя се влюбила. Няколко месеца по-късно решила да се премести при него в дома на родителите му и тогава започнали проблемите. Себастиан не я пускал да излиза, обиждал я и й посягал. Това тя криела от приятелите и родителите си.

Когато Себастиан звънял, а Силвия по някаква причина не можела да вдигне телефона, той режел някоя рокля или чупел обувките и пращал снимки на унищожените дрехи, за да види как я е наказал, разказва по-късно момичето пред съда.

"Удряше ме и се държеше лошо с мен", твърди Силвия. От тормоза тя отслабва драстично и решава да сложи край на връзката. След много разправии напуска жилището на Себастиан. Той обаче не се отказва лесно. Причаква я пред университета, звъни постоянно, праща есемеси. Така се стига до 12 ноември 2012 г., както изоставеният любовник заплашва Силвия с пистолет, наблъсква в джипа си пред очите на свидетели и я откарва в къщата си в квартал "Модерно предградие".

Силвия живее в страх: "Когато събрах сили и разказах за това, което съм преживяла, с мен се свързаха и други негови приятелки. Оказа се, че той е пребивал и тях, опитвали се да ми пишат в интернет, но той предвидливо е изтривал писмата им." Това разказва Силвия малко след като се освобождава от плен, подава сигнал в полицията и Себастиан е арестуван. Той бързо излиза на свобода срещу 5 хил. лв. гаранция, а бившето му гадже живее в страх до края на процеса.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари