С мартеници, изработени в село Щръклево, закичиха днес работещите в ЕК

0

Облечени в български носии, Лора и Максим обясняваха на френски и английски каква е символиката на мартениците

Българският еврокомисар Мария Габриел заедно с деца от българската секция на Европейското училище в Брюксел раздаваха тази сутрин мартеници на входа на Европейската комисия в Брюксел, предаде БНТ.

След прекъсване по време на ковид пандемията, тази година традицията отново беше подновена. Облечени в български носии, Лора и Максим обясняваха на френски и английски каква е символиката на мартениците.

Оказа се, че работещите в Европейската комисията вече добре познават красивата българска традиция и я свързват с началото на пролетта и доброто настроение. Мартениците за еврокомисарите и работещите в институцията са изработени в село Щръклево, Русенска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Бай Курти
    На тия изнежени гейове от €вропедерастката комисия би им отивала една по-друга мартеница, от здрав български уй на три мастики, гарниран с две кожени кесии, нежно прилепен до изтънчените им задници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари