С какви добавки са полезни препечените филийки?

0
Те са бърза, лесна и вкусна закуска, но е важно с какво ги консумирате
Те са бърза, лесна и вкусна закуска, но е важно с какво ги консумирате

Препечени филийки за закуска

Те са бърза, лесна и вкусна закуска, но най-вероятно ги консумирате с нещо върху тях. Те ви дават въглехидрати и малко фибри според вида на хляба. Но филийките са бедни на протеини, мазнини и хранителни вещества, затова е по-добре да добавите към тях млечни продукти, плодове или зеленчуци, отбелязва Actualno.

Вида на хляба

Видът на хляба е определящ за хранителните стойности на филийките. Филийките от 100% пълнозърнесто брашно доставят фибри, витамини, минерали и други полезни вещества и фитохимикали, които се извличат за производство на бял хляб. Ако искате промяна, пробвайте филийки от друг вид хляб - ръжен или от спелта.

Добавките

Добавете варено яйце или тънко парче шунка или сьомга към филийката, за да си доставите необходимите протеини за енергия през деня. Обработените млечни продукти, като мляко, сирене, извара, кашкавал или кисело мляко, също доставят протеини, както и необходимите калций, витамини D и А, без да увеличават броя на калориите. Парче плод ще подсили хранителната стойност на закуската ви и ще гарантира здравословно начало на деня.

Филийки при боледуване

Ако не се чувствате добре или се възстановявате от болест, рана или операция, най-вероятно искате да хапнете само препечена филийка и нищо друго. Тогава е най-добре да не се насилвате да добавяте нещо друго. Ако може пийнете само малко ябълков сок или вземете един банан за витамини и енергия, без да дразнят стомаха ви.

Енергийно съдържание

Ето малко факти за състава на филийките от Американското министерство на земеделието.

Една препечена филийка от бял хляб съдържа:

- 70 калории

- 2 г протеини

- 0,5 г мазнини

- 14 г въглехидрати

- 1 г фибри

- 1 г захар

Една препечена филийка от пълнозърнест хляб съдържа:

- 76 калории

- 4 г протеини

- 1 г мазнини

- 12,8 г въглехидрати

- 1,9 г фибри

- 2 г захар

Една препечена филийка от многозърнест хляб (различни видове зърна) съдържа:

- 69 калории

- 3,5 г протеини

- 1,1 г мазнини

- 11 г въглехидрати

- 1,9 г фибри

- 1,7 г захар

Лъжица масло добавя още 102 калории и 11,5 г мазнини, което ще ви даде общо около 200 калории.

Полезни ли са препечените филийки при диети?

Повечето диети залагат на храни с ниско съдържание на въглехидрати, но всъщност вие имате нужда от тях, защото дават най-много енергия. Да, препечените филийки са чудесни за диета. Разбира се, трябва да внимавате какво добавяте към тях. И за предпочитане е да са от пълнозърнест хляб, който ви доставя много други полезни вещества.

Кога да ядем препечени филийки?

Тъй като пълнозърнестите филийки са богати на хранителни вещества, може да ги консумирате през целия ден. Опитайте да хапнете една филийка на закуска, за да се задвижи метаболизма ви, да се почувствате сити и енергични още от сутринта.

Пшеничните филийки за чудесен избор за бърза и лесна закуска между основните хранения. Те са по-бедни на калории от високо преработените закуски, които ще откриете във вендинг автоматите. Филийките също са богати на въглехидрати, които ще ви заредят с енергия, но няма да ви карат да се чувствате отпуснато.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари