Служители на НОИ в Русе излязоха на предупредителна стачка

3
Заплатите не са увеличавани от две-три години. Все по-трудно е да се живее в тази обстановка, заяви Върбан Дюлгеров
Заплатите не са увеличавани от две-три години. Все по-трудно е да се живее в тази обстановка, заяви Върбан Дюлгеров Видео: Кис 13

Заплатите не са увеличавани от две-три години. Все по-трудно е да се живее в тази обстановка, заяви Върбан Дюлгеров

Служители на териториалното поделение на НОИ в Русе организираха днес едночасова предупредителна стачка. "Исканията са да има увеличение на средствата за работни заплати с не по-малко от 30%", заяви председателят на регионалния съюз на КТ "Подкрепа" в крайдунавския град Кирил Черкезов.

Върбан Дюлгеров, който е служител в НОИ - Русе, каза, че заплатите не са увеличавани от две-три години. "Все по-трудно е да се живее в тази обстановка. За съжаление не се вижда изход от ситуацията. Средната заплата на специалист е 1176 лева. Парите не са достатъчни за издръжката на един човек", обясни Дюлгеров, цитиран от БТА.

По думите на Черкезов служителите в НОИ са готови на ефективни стачни действия, ако исканията им не бъдат чути.

Протести на служители на НОИ има в София и други градове в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    до 10
    а ти какво ще въртиш на струга, ако някой вишист не ти конструира детайла ?!? или викаш, ако отидеш на тяхното място ще работиш и ще пееш?!? аман от комплексарчета!
  • 2
    11
    Към "Хъм"
    За какви висококвалифицирани икономисти говорите?. Почти половината бяха със средно образование /от зърното до дървото - нищо лично/, но всички вкупом се впуснаха да завършват Земеделския колеж, в който има специалност ИКОНОМИКА, след като разбраха, че ще ги правят държавни служители. И това ако са добри икономисти, какво да кажат тези, които са завършили СУ, УНСС, Свищов, Варна и т.н. 1300 лв. са им малко, ами да ходят в частния бизнес. Едно изречение не могат да вържат на митинга си преуморените "специалисти".
  • 5
    10
    Дъртия стругар до 6
    Ти сериозно ли? Някой от НОИ с висшето си икономическо образоване ще застане зад струга ми и ще работи? Аре на бас, че 20 минути няма да се ориентира къде е копчето за включване.
  • 4
    9
    връзкар с пари
    бюроклатците,които непознават истинската работа ,които с конкурс са избрани от мама и тате или в кревата, да пречат с компетенциите си на народа и ако може да го доубият . дайте им пари ,да може чаветата им да бръмчат дрогирани с колите или да си мислят ,че учат нещо "назапад"
  • 12
    8
    Sasho
    Не го заслужавате! С месеци не можете да изчислите пенсия и се подигравате с гражданите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари