Руснаците харесаха "Империя" за име на национална си банкова карта

0
"Империя" се оказа изборът на цели 43% от гласувалите и това породи съмнения за правилата
"Империя" се оказа изборът на цели 43% от гласувалите и това породи съмнения за правилата

Националната система за карти за разплащания (НСПК) на Русия събира до 23 май гласовете на потребителите, за да избере как да се казва първата ѝ карта. Засега убедително води (с 22%) предложението "Империя" и ако то победи, предложилият го ще получи 150 000 рубли.

Системата има за цел да изгради национална система, която да не зависи от западните системи за финансови преводи и разплащания.

"Империя" и логото, съставено от позлатени църковни куполи, е едно от 20-те предложения в списък, одобрен от представители на централната банка, НСПК и известни общественици. "Имената отразяват културните традиции, историческите и обществено важни събития, както и паттриотичната нагласа на гражданите", отбелязват от системата.

Условието за име е то да представлява "благозвучна словесна форма" и "интуитивно разбираем акцент", лесно да се запомня, произнася и чете, както и да няма производни от английския език и заимствани думи. Изображението трябва лесно да се започня и смисълът му да е "асоциативно понятен".

Гласуването тръгна с проблем, тъй като "Империя" се оказа изборът на цели 43% от гласувалите и това породи съмнения за правилата. Поради това от НСПК въведоха допълнителни системи за защита.

Но специалисти по интернет сигурност коментират, че с подходящо изработен автоматичен генератор на трафик не е сложно да се заобиколи защитата. Другият вариант е да бъдат привлечени да гласуват голям брой хора – чрез пари или агресивна реклама в социалните мрежи.

Другите предложения включват като Комета, Империал, Финист, Свят, Сокол, Патриот, Възход.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари