Русия забрани на близо 600 канадци да влизат на нейна територия

0
Решението е част от руските ответни мерки срещу страни, предоставили политическа и военна подкрепа на Украйна
Решението е част от руските ответни мерки срещу страни, предоставили политическа и военна подкрепа на Украйна

Решението е част от руските ответни мерки срещу страни, предоставили политическа и военна подкрепа на Украйна

Русия обяви, че налага забрана за допускане на територията на страната на близо 600 канадски граждани, включително премиера Джъстин Трюдо, поради това, което Москва определя като "враждебни действия" от страна на канадското ръководство, предаде Ройтерс.

Вицепремиерката Кристия Фрийланд също е сред 592-та канадци, на които се забранява да посещават Русия. Решението има предимно символична стойност, като е част от руските ответни мерки срещу страни, предоставили политическа и военна подкрепа на Украйна. Вчера Москва наложи аналогични забрани на стотици британски депутати.

"Подчертаваме, че от руска страна подобен вид санкции се въвеждат изключително по необходимост и в отговор на враждебни действия на канадското ръководство", се отбелязва в изявление на руското външно министерство.

Миналата седмица министерството наложи санкции на 61 канадски представители, журналисти и военни експерти, защото подкрепят, по думите на Москва, "русофобската" позиция на канадската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    daskal
    Те щото са се изтрепали да ходят в Русия...
  • 7
    1
    Даммм,
    А пък нашето канадско лайно дори няма и да си помисли да ходи там, от страх и гузна съвест!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари