Русия потвърди, че нейни сухопътни войски са влезли в Украйна

0
Досега Москва съобщаваше само за въздушни и ракетни удари срещу украински военновъздушни бази, като заяви, че нейни сили са унищожили 83 военни обекта
Досега Москва съобщаваше само за въздушни и ракетни удари срещу украински военновъздушни бази, като заяви, че нейни сили са унищожили 83 военни обекта Снимка: ИА "ОРУЖИЕ РОССИИ", Алексей Китаев

Говорителят на МО уточни, че те са позволили да се поднови снабдяването на Крим с питейна вода

Русия потвърди за пръв път, че нейни сухопътни сили са влезли в Украйна, предаде NOVA. Те са навлезли от Крим, се казва в изявление на говорител на руското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес.

Досега Москва съобщаваше само за въздушни и ракетни удари срещу украински военновъздушни бази, като заяви, че нейни сили са унищожили 83 военни обекта. Сега говорителят на руското министерство на отбраната ген.-майор Игор Конашенков потвърди навлизането на сухопътни сили. Според него те са се насочили към град Херсон.

Херсон контролира резервоара, който доставяше по-голямата част от питейната вода в Крим до 2017 г., когато Киев спря доставките заради извършената през 2014 г. анексия на полуострова от страна на Москва, припомня АП.

Говорителят уточни, че действията на руските войски са позволили да се поднови снабдяването на Крим с питейна вода.

Руските сили изпълниха успешно всички поставени цели през първия ден от инвазията в Украйна, добави Конашенков, цитиран от Франс прес.

Според украинските власти обстрелът и сблъсъците са причинили смъртта на десетки души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари