Русия отменя всички мерки срещу COVID-19

0
Това включва отпадане на маските, ограниченията по заведенията и т.н.
Това включва отпадане на маските, ограниченията по заведенията и т.н. Снимка: iStock

Това включва отпадане на маските, ограниченията по заведенията и т.н.

Русия прекратява всички ограничения за борба с разпространението на COVID-19, включително изискването за носене на маски, като се позова на постоянния спад на смъртните случаи от вируса.

Въпреки това тя не изключи възможността за повторно въвеждане на ограничителни мерки, ако ситуацията се влоши, съобщава "Ройтерс".

Органът за наблюдение на потребителите Роспотребнадзор заяви, че "преустановява въведените по-рано ограничения, включително режима на маските, забраната за обществено хранене през нощта и редица други мерки".

От там заявиха, че динамиката на вируса съответства на световните тенденции и 93 % от потвърдените случаи са били леки или безсимптомни.

От началото на пандемията в Русия през април 2020 г. над 800 000 души са починали от коронавирус или причини, свързани с COVID-19, показват изчисленията на "Ройтерс," като в страната са регистрирани над 18 милиона инфекции. прочети повече

Русия бързо разработи и пусна на пазара своята ваксина "Спутник V", когато пандемията настъпи, но възприемането ѝ беше бавно, като много руснаци се позоваха на недоверие към властите и страх от нови медицински продукти. Около 52 % от населението е напълно ваксинирано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари