Русия изкара 17 ракетоносителя в Черно море

0
Руските войски може да се готвят за нов обстрел на Украйна
Руските войски може да се готвят за нов обстрел на Украйна Снимка: Министерство на отбраната на Русия

Руските войски може да се готвят за нов обстрел на Украйна

Русия може да нанесе ракетна атака срещу Украйна след последните атаки с дронове камикадзе. Руснаците са изкарали множество кораби, способни да изстрелват крилати ракети, в Черно море. Това съобщи говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, цитирана от РБК-Украйна.

Тя не изключва, че руските войски може да се готвят за нов обстрел на Украйна с ракети, затова са извели превозвачите в морето.

"Корабната група е дислоцирана доста мощно – 17 кораба в Черно море, 1 кораб, както обикновено, дежури в Азовско море. Продължават бойно дежурство два ракето-носителя – надводни и подводни, 12 ракети "Калибър“, заяви Гуменюк, цитиран от агенция Фокус.

Тя добави, че след дълга пауза и атака с дрон на едно от пристанищата, руснаците отново са изстреляли ракети от морето. Според нея това може да означава подготовка за нов обстрел.

"Анализът показва, че след атака с Shahed противникът използва ракети въз основа на получените данни, анализирайки предварителната атака. Тоест идентифицира системи за противовъздушна отбрана и създава маршрути за ракети с максимално нанасяне на щети“, отбеляза ораторът.

Гуменюк предупреди украинците за заплахата от нови атаки и призова да бъдат по-внимателни към въздушните нападения.

Предната нощ руснаците продължиха ударите си по пристанищната инфраструктура на Украйна. Регистрирани са щети и в столицата и Киевска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Русенец
    До номер 4-Това, което можеш да пръснеш е на майка си задника с късата пишка, която имаш. Слава Украина!
  • -1
    5
    До 4:
    Ставаме двама! Клел съм се да защитавам НРБ, а не продажната €вропедерастка пасмина, в лицето на долнопробните ни политици, лизачи на американски задници! Духайте го, мърши! Скоро вместо „Одата на радостта“ ще пеете химна на Русия!
  • 18
    4
    до 3
    еби си майката, "даскале" ! братята никога няма да ни закачат. сега ще принтирам портрет на Путин със свит юмрук и ще го лепна на задното стъкло на колата. Най-големият и най-значимият политик на планетата. С топки на африкански слон. Непоклатим ! Стожер на суверенитета и взаимоуважението. Заради такива "даскали" младото поколение е такава леш, по комунизма бяхме изцяло друга бира. Пеехме Българска естрада и правихме купища деца. Чуй ме внимателно, какво ще ти кажа сега, глупако! Със европа е свършено. Прецака се капитално. Дупе да ни е яко заради продажни отрепки, като тебе. Стой и гледай само. Ако стане война, аз ще съм при Путин и неговите момчета и ще се оглеждам за твоята тиква за да я пръсна. Стана ли ти ясно, колко съм се осмислил в преценката си ?
  • -20
    3
    daskal
    До 1 - фен на Путин, обяви координатите на дома си, за да могат руските ракетчици да го уцелят по средата и така да те направят напълно щастлив. Да умреш за путин ще е най-голямата ти радост и kd-iejke ще осмислиш живота ти.
  • -14
    2
    Ха ха ха
    Мокрите сънища на русофилите пак излязоха наяве...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари