Русия демонстрира военна мощ на Червения площад за 9 май

4
За да отбележат 77-та годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война, хиляди войници ще преминат през Червения площад в Москва, последвани от танкове, бронетехника и ракетни установки
За да отбележат 77-та годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война, хиляди войници ще преминат през Червения площад в Москва, последвани от танкове, бронетехника и ракетни установки Видео: NOVA

Русия отбелязва 77-та годишнина от победата във Великата отечествена война

Владимир Путин ще ръководи честването на годишнината от победата на Съветския съюз над нацистка Германия в момент, когато руските сили водят война в Украйна в един от най-смъртоносните европейски конфликти от края на Втората световна война насам, информира NOVA

Москва ще демонстрира военна мощ, а някои западни представители твърдят, че Путин може да обяви тотална война на Украйна или да обяви мобилизация в цялата страна. 

За да отбележат 77-та годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война, хиляди войници ще преминат през Червения площад в Москва, последвани от танкове, бронетехника и ракетни установки.  Над руската столица ще прелетят свръхзвукови изтребители, стратегически бомбардировачи и, за първи път от 2010-та година, команден самолет Ил-80, който ще превозва висшите сили на Русия в случай на ядрена война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    мдаа
    На тоя дето без СССР нямало да има ден на Европа, личи си, че си гледал само руски филми. Ако Англия САЩ Канада не воюваха с Хитлер, и всичките му армии бяха съсредоточени в СССР, от Русия щеше да остане само спомен. Победата над Хитлер не е само дело на Сталин. Има достатъчно литература как победата над Сталин е била въпрос на ДНИ, преди великия обрат при Сталинград. Не отричам всички руски жертви, но да приписваш победата само на СССР е смешно и показва ниска култура на тема ВСВ! Без СССР щеше да има ден на Европа, но без ленд-лийз програмата дали щеше да има ден на Победата? Например най-добрия руски въздушен ас е летял на ....о изненада - американски самолет!
  • 3
    6
    Русе
    Начело ще вървят ТикТок командосите Кадиров с камионите натоварени с микровълнови печки, перални и кинескопни телевизори измародерствани от освободената Украйна.... После по стара традиция от 1944г, ще измият площада
  • -6
    5
    до 1, 3 и 4
    Стига си сменял никовете, бе зеленчук! :) Ако пуснеш още 10 такива тъпотии да не мислиш, че някой ще им повярва? Хайде акай си тук, аз отивам да гледам Парада. Прочие, тъпчо, знаеш ли, че на първият Парад на Победата на 24 юни 1945 на този площад е марширувал само един чужд офицер? Българин. Сещаш ли се кой е, бе кухчо? :) Бъди здрав! Че никога няма да станеш умен е очевидно, то и няма как сопол да има акъл!
  • 0
    4
    Джурналист
    Този път най-отпред и начело ще крачат гордо олигарсите , а най-накрая героите от войните за да не забавят колоните . Все пак не е малка работа да мъкнеш от глава до пети сума и ти килограми от ордени , медали и железа накичени напудрени да ги гледа цяла Москва . А след тях метачи и чистачи ще измитат и прибират изпопадали разкачили се ордени и медали които ще бъдат предадени на скрап .
  • 2
    3
    Русское мировое посмешище:
    "Безсмъртният полк"... се оказаха редовни смъртници в Украйна. Украинските селяни с тракторите мачкат червената армия. Че и кораби потапят. НАТО още не са влязли в Украйна, а руската армия 1/3 вече не съществува. И то "борспособната" третина. Със сигурност останалите 2/3 стават само за музейни експонати и бутафорни паради. Добре, че имат пушечно месо руснаците. Толкова са изостанали, че чак тоалетни чинии крадяли от къщите на хората. Интересно дали знаят изобщо как се използват по предназначение
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари