Русенци вече купуват билети за градския транспорт с кредитни и дебитни карти

1
Близо 100 устройства дават възможност на пътниците да използват безналичните разплащания
Близо 100 устройства дават възможност на пътниците да използват безналичните разплащания

Русе стана първия български град след София, чиито граждани и гости ще имат възможността да купуват билети за градския транспорт със своите кредитни и дебитни карти.

Близо 100 устройства дават възможност на пътниците да използват безналичните разплащания

Удобството се дължи на изпълнението на проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“, в изпълнение на който са инсталирани близо 100 устройства с вградени POS терминали за зареждане на електронни карти за транспорта.

Системата е базирана на технологията на безконтактни електронни карти. Пътуването се отчита от валидатори, разположени в превозните средствата на градския транспорт, които при маркиране приспадат цената за едно пътуване. Всички превозни средства на масовия градски транспорт са оборудвани с валидиращи апарати, GPS и GPRS. За улеснение на гражданите устройства за зареждане на абонаментни карти са инсталирани на 10 възлови спирки на градския транспорт, 15 броя устройства са инсталирани в големи търговски обекти и институции, а други 60 устройства в по-малки търговски обекти.

Новият проект в Русе на практика дава отлични възможности на гражданите и гостите на града да използват своите дебитни и кредитни карти Visa и да купуват с тях на автоматите необходимите им билети за градския транспорт, както и да заплащат зареждането на своята електронна абонаментна карта.

Благодарение на въвеждането на системата картодържателите на Visa получават бърз, удобен и сигурен достъп до градския транспорт, без да се налага да търсят дребни пари или да губят време.

Visa е най-голямата платежна система в света и пионер в иновативните разплащания. В центъра на нашите приоритети са и разплащанията в публичния сектор – включително и в градския транспорт. Visa партнира на управата на градове като Лондон, Варшава и Вроцлав в организирането на разплащанията в публичния транспорт, като осигурява технологията за тяхното осъществяване. Радваме се, че Русе се нарежда сред тези европейски градове и демонстрира модерно мислене, ориентирано към своите граждани, а това създава удобства и за картодържателите на Visa“, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Въвеждането на електронни разплащания е един от основните инструменти за улесняване на придвижването с градския транспорт в условията на разрастваща се урбанизация. Те способстват и за повишаването на ефективността на обществените услуги и за по-доброто управление на пътникопотока. 

За Visa Inc.

Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територи чрез осигуряване на бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, - която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и таксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посетете usa.visa.com/about-visa, visacorporate.tumblr.com и @VisaNews.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари