Русенци посрещнаха заедно Възкресение Христово

1
Празничната служба бе водена от Русенския митрополит Наум на открито пред катедралния храм "Света Троица"
Празничната служба бе водена от Русенския митрополит Наум на открито пред катедралния храм "Света Троица"

Стотици русенци се събраха тази нощ пред православните храмове в града, за да отпразнуват заедно Възкресение Христово. Някои от тях чакаха повече от два часа пристигането на Благодатния огън, който от няколко години се носи от Букурещ през Гюргево, предаде кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Празничната служба бе водена от Русенския митрополит Наум на открито пред катедралния храм "Света Троица". Напливът от желаещи да си запалят свещичка от Благодатния огън без малко да предизвика инцидент – да се съборят заграждения и да пострадат свещениците, но охраната се намеси светкавично и редът се възстанови.

В словото си митрополит Наум призова Бог да бди над всички свои чеда. "Да ни укрепва с мощната си десница, да дарува всекиму крепко здраве, душевни и телесни сили, мир, радост и единство във вярата, в която живеем и чрез която се спасяваме. Благодатта и мирът на възкръсналия от мъртвите Господ и Спасител наш Исус Христос и общението на Светия Дух да бъдат с всички нас! Во истину Христос воскресе!", каза още владиката.

С камбанен звън бе оповестена благата вест за Възкресението на Христос, след което присъстващите и свещениците обиколиха храма.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари