Русенци посрещнаха "Дунав" като шампиони

0

Шампионско посрещане на любимците си от „Дунав 2010“ устроиха тази нощ привържениците на отбора.

След равенството 2:2 на „Дунав“ в Разлог и загубата на „Поморие“с 1:2 в Симитли, русенци си осигуриха първото място в групата и изпълниха четвъртвековната мечта на феновете за завръщане във футболния елит, ппише Русе нюз.

Още в 22 часа вечерта най-ревностните привърженици на отбора се събраха пред Паметника на свободата в центъра на Русе, където пяха и скандираха по случай успеха. По-младите споделиха, че за първи път в живота си ще имат емоцията любимците им да играят сред най-добрите.

По-възрастните се радваха, че отново ще могат да гледат мачове от А група на стадиона в Русе, и то с отбора на Дунав. Феновете търпеливо изчакаха до сутринта да посрещнат футболистите, които се прибраха в 4 часа от Разлог. Капитанът на отбора Диян Димов сподели, че случилото се след толкова години е голяма радост за всички. Той благодари на колектива, на треньорския щаб и на наставника Веселин Великов, както и на президента на клуба.

„Това е най-високото ниво в България, чест е и трябва да се доказваме в А група“, каза Димов. Веселин Великов на свой ред коментира, че в оставащите два мача до края Дунав ще излиза само за победа, за да поддържа реномето си и най-вече да зарадва публиката с една добра игра.

Следващият мач на Дунав е на 21 май в Русе срещу "Верея" Стара Загора.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари