Русенци поискаха независимо разследване на лекарски грешки

5
Хората попитаха каква точно роля играе Етичната комисия към БЛС
Хората попитаха каква точно роля играе Етичната комисия към БЛС Снимка: Жанета Йорданова

Независим орган от медицински експерти да разследва лекарски грешки и да решава споровете между лекар и пациент, поискаха протестиращи граждани в Русе, съобщи Монитор.

Тази вечер пред сградата на общината се събраха потърпевши от лошо лекарско отношение, близки на починали в резултат на медицински грешки, много съпричастни.

Протестът се роди спонтанно, след като в края на миналата седмица почернената Силвия Димитрова публикува писмо в интернет, в което обвини лекари от русенската болница за смъртта на 18-годишната си дъщеря Стефани, починала на 29 октомври м.г.

Ще заведа съдебен иск след този протест. Защо от медиите трябваше да разбера /б.а. – след писмото от болницата дадоха пресконференция, на която бе обяснено кога е поставена диагнозата/, че лекарите са знаели за болестта й още след първата гастроскопия, а на 28 октомври, ден преди дъщеря ми да почине, ми казаха, че няма рак, а кървящи язви. Имах право да се сбогувам с детето си”, каза почернената майка, която заедно с близки и приятели на Стефи държеше в ръка запалена свещичка.

Дотам ли стигнахме да излезе една майка и да каже на обществеността. Всеки човек има право на живот, а всеки лекар да се отнася към болния с професионализъм”, подкрепяха майката събралите се хора.

На протеста тръгна петиция в защита на пострадалите от лекарски грешки.

Поканени бяха всички, които са били потърпевши от определен лекар, да напишат името му на лист, който да бъде предаден на Българския лекарски съюз /БЛС/ в Русе.

Хората поискаха да знаят каква точно роля играе Етичната комисия към БЛС и колко лекари са наказани.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари