Русенци откриха сезона на горящите комини

0
10 сигнала за инциденти са наложили намесата на екипи на пожарната в русенско / Снимката е илюстративна
10 сигнала за инциденти са наложили намесата на екипи на пожарната в русенско / Снимката е илюстративна

10 сигнала за произшествия и инциденти са наложили намесата на екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе през почивните дни, стана ясно днес.

На 22 септември за времето от 22:38 до 23:00 ч. служителите от Първа РСПБЗН - Русе с един автомобил са изпратени на сигнал за пожар в русенския квартал „Дружба“, до блок 1. Сигналът е бил за горящи пластмасови контейнери за разделно сметосъбиране. При пристигане на екипа на посочения адрес не са установени горящи контейнери.

На 22 септември в 00:14 часа един екип от ССОД при РДПБЗН-Русе е изпратен по сигнал за разпилян живак от счупен термометър в жилище на ул. "Мария Луиза". Живакът е събран и депониран. Пострадали няма.

На 23 септември в 00:34 ч. екип от Втора РСПБЗН е изпратен по сигнал за пожар в коминно тяло на жилищен блок на ул. "Чипровци". При пристигане на екипа се установява, че горят сажди в коминно тяло в бл. „Тиса”. Причината за възникването на пожара е неизчистен комин. При запалване на печка на твърдо гориво на 6 етаж са се запалили натрупани сажди.

На 23 септември в 12:22 часа екип от Втора РСПБЗН е изпратен по сигнал за излизане на дим от тераса на апартамент в бл. „Перущица” в Русе. При отиване на място се оказа, че е забравена включена скара.

На 25 септември екип на РСПБЗН-Ветово е извършил дежурство по обезопасяване на офроуд състезание в землището на село Смирненски.

На 25 септември в 12:32 часа екип от РСПБЗН-Ветово е изпратен по сигнал за запалване в ожъната нива с царевица в местността „Келемлика” в землището на село Кривня. Произшествието е ликвидирано на площ около 200 000 кв.м.

На 25 септември, след сигнал в 13:31 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е гасил запалени сухи треви и храсти в квартал Средна кула. При инцидента няма пострадали и нанесени щети.

На 25 септември в 16:52 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен за гасене на запален метален контейнер на улица Никола Петков в Русе, до блок „Шар планина”.

На 25 септември за времето от 12:32 до 13:50 часа служители от РСПБЗН-Две могили са изпратени на сигнал за задимяване в гараж, причинено от запален локален котел в град Две могили, на улица Янтра. Няма щети и пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари