Русенският университет отваря виртуалната си библиотека

0
Библиотеката включва учебни програми и ръководства по ИОТ, презентации и видео-лекции по основните теми на програмата, а също и някои полезни инструкции
Библиотеката включва учебни програми и ръководства по ИОТ, презентации и видео-лекции по основните теми на програмата, а също и някои полезни инструкции

Русенският университет "Ангел Кънчев" отваря виртуалната си библиотека по иновационни образователни технологии за своите партньори от страната и света.

Днес, когато всички, заради коронавируса, започнаха да говорят и да използват дистанционното (online) обучение, Русенският университет се чувства горд от това, че още в началото на века създаде първата в България платформа за електронно обучение - e-Learning Shell, първия уеб-базиран курс – сега курсовете са над 1300, първата виртуална лаборатория – сега лабораториите са 9, а по-късно записа и първите видео-лекции – сега видео-лекциите са над 30 и броят им продължава да расте, съобщиха от висшето училище.  

В университета беше съставена Концепцията за дигитална трансформация на образованието и изградена Визията за университета на бъдещето.

По евроазийския проект „Модернизация на системата на висшето образование в Централна Азия чрез новите образователни технологии", на който университетът е инициатор и координатор, беше направена уникална виртуална библиотека по ИНОВАЦИОННИ ОБРАЗОВАTЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ (ИОТ), която интегрира близо 20-годишния опит на русенската Алма Матер в тази област. Библиотеката включва учебни програми и ръководства по ИОТ, презентации и видео-лекции по основните теми на програмата, а също и някои полезни инструкции. Основното предназначение на тази библиотека е да се използва за подготовка на обучители и преподаватели от 15-те университета-партньори от Централна Азия, но, предвид ситуацията, ректорското ръководство реши да я отвори за свободно ползване от:

- всички училища и университети в страната;

- 73 университета от 34 страни в Европа;

- 330 университета в Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Виртуалната библиотека е облачно базирана. До нея се стига, като първо се влезе в сайта на проекта HiEdTec (https://hiedtec.ecs.uni-ruse.bg), а след това се кликне върху точката Virtual Library.

91277124_757467924786722_5696119179963269120_n.png

Virtual Library.JPG

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари