Русенският съд прочете присъдите на гръцките контрабандисти на цигари

0
Русенският съд прочете присъдите на гръцките контрабандисти на цигари

Ефективни присъди получиха четиримата гръцки граждани, които бяха заловени през нощта на 7-и срещу 8-и февруари 2014 г. с близо 50 000 кутии контрабандни цигари, пише "Топ новини".

Това е станало ясно на 30 май, когато съдът е одобрил споразумението, което мъжете са сключили с прокуратурата. Според договореното наказание, всеки от четиримата ще прекара в затвора по 7 месеца, но в общежитие от открит тип и при общ режим. От присъдите на мъжете се приспада времето, през което те са били в ареста.

Припомняме, Константинос Моуртидис грузинец с гръцко гражданство на 42 години, Харалабос Одисеяс на 38 години от Гърция, Паскалис Лиацас на 34 години, също от Гърция и Ячвадже Елгужа с двойно грузинско и гръцко гражданство, бяха арестувани при специализирана полицейска акция, защото пренасяха 49 960 кутии контрабандни цигари (999 200 къса), на обща стойност 374 700 лв.

Според уговореното в споразумението, разноските по делото остават в тежест на осъдените. Те са общо 527 лева или по 137,50 лв. на човек, които трябва да бъдат заплатени в полза на Митница-Русе. Цигарите пък, съхранявани в склад на институцията, се отнемат в полза на държавата и следва да бъдат унищожени.

Документите и мобилните телефони на осъдените ще им бъдат върнати, а автобусът, в който са били превозвани контрабандните цигари и който също е бил на съхранение в митнически склад, ще се озове обратно при собственика си.

Още един мъж, само че български гражданин, е сключил споразумение с прокуратурата, след като е бил уличен, че държи голямо количество цигари в землището на село Иваново. Това се е случило на 21 май, а откритите цигари са били 4000 кутии, на стойност 30 000 лева. Те също се отнемат в полза на държавата, за да бъдат унищожени.

Нарушителят на закона уговорил с прокуратурата наказание от 1 година и 10 месеца условно, с три години и половина изпитателен срок.

След като са одобрени от съда, споразуменията имат последиците на влязла в сила присъда.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари