Русенски полицаи ловят шофьори без книжки "на килограм"

1
Единият шофьор е бил и пиян
Единият шофьор е бил и пиян

Хванаха трима шофьори в Русенско без книжка, а единият е бил употребил и алкохол, съобщиха от МВР - Русе.

На 4 октомври в с. Смирненски, около полунощ, на ул. "Плиска" е спрян за извършване на полицейска проверка лек автомобил БМВ, управляван от М.М. на 35 г. Екипът на РУ - Ветово е установил при проверката, че мъжът управлява колата след като е пил.

Измерена му е концентрация на алкохол в издишаните въздушни пари над 1,2 на хиляда.

Полицаите са му съставили акт по Закона за движение по пътищата и са му издали талон за медицинско изследване, но той не е отишъл да даде кръвна проба. По случая, в РУ – Ветово, е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК, срещу М.М.

На 3 октомври, около 16:40 часа в гр. Русе, на ул. Тракция, служители при Второ РУ са спрели за проверка лек автомобил "Рено" с водач Н.И. на 42 години. Мъжът не представил пред органите на реда свидетелство за управление на автомобил.

При последвала справка се установява, че 42-годишният никога не е имал книжка, а освен това вече е извършвал това нарушение и го прави в едногодишен срок от наказването му по административен ред за това. Случаят е документиран и срещу Н.И. е започнато бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК.

На 4 октомври около 15:00 ч., екип от сектор Пътна полиция е изпратен да окаже съдействие на служители от ОП «Комунални дейности» при Община Русе, които били установили неправоспособен водач до заведение на ул. "Пейо Яворов". Изяснено е, че лек автомобил "Опел – Вектра" се управлява от Й.З. на 57 г. Мъжът не можел да предостави свидетелство за управление на МПС. След направена справка се установява, че на въпросния 57-годишен мъж никога не е издавана шофьорска книжка.

От допълнителните проверки се оказва още, че той извършва това нарушение - управлява МПС без свидетелство, в едногодишен срок от наказването му по административен ред. Срещу Й.З. е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл.343в, ал.2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари