Русенски полицаи хванаха трима шофьори зад волана на нерегистрирани автомобили

1
Зачестяват случаите на използването на фалшиви регистрационни номера в Русе
Зачестяват случаите на използването на фалшиви регистрационни номера в Русе Снимка: Архив

Зачестяват случаите на използването на фалшиви регистрационни номера в Русе

В рамките на няколко дни в Русе са установени трима водачи, управлявали нерегистрирани или дерегистрирани МПС.

На 10 януари около 17:06 часа екип на Първо РУ е спрял и извършил проверка на лек автомобил марка "Фолксваген", модел "Шаран", управляван от 53-годишен мъж от Русе. В хода на проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация. За констатираното нарушение на водача е съставен акт по чл. 140, ал. 1, пр. 1 от Закона за движението по пътищата (ЗДВП).

На 11 януари около 13:00 часа на улица "Изгрев" в Русе наряд от Второ РУ е спрял за проверка лек автомобил „Ауди 80“, който е бил управляван от 68-годишен русенец. При полицейските действия е установено, че колата е с поставени табели с русенска регистрация. От направената справка е станало ясно, че управляваният от мъжа автомобил не е регистриран по надлежния ред, след като регистрацията на превозното средство е била прекратена от 20 октомври 2023 г. за "съхраняване в частен имот", както и че поставените регистрационни номера са издадени за лек автомобил с марка ВАЗ 2107. На водача е съставен акт на основание чл. 140, ал. 1 от ЗДВП, а по случая е образувана преписка за извършване на проверка, с оглед изясняване на данни за престъпление по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс (НК).

Около 21:40 часа на 11 януари по улица "Доростол" в Русе от екип полицейски служители, извършващи патрулно-постова дейност на територията на Второ РУ, е бил спрян за проверка лек автомобил "Пежо 206" с русенска регистрация, управляван от 35-годишен мъж. В хода на проверката униформените са установили, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл. 140, ал. 1 от ЗДВП - при уведомление от Гаранционния фонд, че е без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Констатираното от проверката е документирано и по случая е образувана преписка, по описа на Второ РУ, за проверка на данни за престъпление по чл. 345 ал.2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари