Русенски лекар: Общината ни принуждава да участваме в търгове за наем

1
Д-р Румен Петков отправя предложение да отпаднат търговете за наем на лекарските кабинети в Стоматологична поликлиника
Д-р Румен Петков отправя предложение да отпаднат търговете за наем на лекарските кабинети в Стоматологична поликлиника Снимка: Facebook

Д-р Румен Петков отправя предложение да отпаднат търговете за наем на лекарските кабинети в Стоматологична поликлиника

Общинският съвет в Русе отдава лекарските кабинети в Стоматологична поликлиника чрез търг за наем. Според ревматолога д-р Петков това е унизително за русенските здравни специалисти. Той се позовава на закон, който предвижда възможност помещенията за здравни дейности да се отдават без търг след решение на Общинския съвет.

Медикът внася предложение до кмета на общината, но получава отрицателен отговор.

"Г-н Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет г-н Иво Пазарджиев, внушават, че моето предложение е незаконно.

"Излиза, че законът е нарушен във всички други поликлиники общинска собственост в цяла България, в които лекарите подновяват договорите си за наем без да се явяват на търг за тях!?

Възможно ли е това? Истината е, че навсякъде другаде, законът е спазен, просто Общинският съвет в Русе, преднамерено е решил да подложи здравните специалисти в града на тази унизителна процедура, която изобщо не е била наложителна", пише д-р Румен Петков след отказа на общината.

Според него наемателите на общинската поликлиника в Русе ненужно са подложени на дискриминационна и високо рискова процедура.

"Но липсва и желание за нейното премахване, което си личи от упорития отказ на властимащите, както и от факта, че вместо да внесе моето предложение за изслушване в Общинския съвет в Русе, неговият председател Г-н Иво Пазарджиев, ми върна отговор от свое име, без предложението да е внесено и осъждано от общинските съветници, което е явно нарушение на правилника за работа на общинския съвет!", категоричен е русенският медик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    хм, хм
    и в първа и във втора поликлиника се издават касови бележки!
  • 7
    5
    хм
    Болниците и поликлиниките не трюбва да са търговски дружества...ако са ...вкички лекари по кабинети трябва за издават касови бележки за прегледи, а не да си прибират парите в джобовете..
  • 4
    4
    Боклуци...
    Те и двамата са боклуци - и кмета и председателят на Общинския съветл Време е да хващаме метлата и да ги изметем...
  • 5
    3
    Ivan
    Стига се занимавахте с този Пенчо Милков,той си отива скоро!!Те всички са еднакви боклуци,умен човек не се занимава с политика,тя е за крадци, бандити и мошеници!
  • 10
    2
    fifiperoto
    Търговете за наем служат на общината и кмета Пенчо Милков за да си раздадат бонуси.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари